Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
Tο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτυχημένη η εκδήλωση-αφιέρωμα στο Ν. Καζαντζάκη με τίτλο «Η «Κρητική ματιά» στα πέρατα του κόσμου» | φωτορεπορτάζ

Αναδημοσίευση από το LepantoMag 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση-αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «Η «Κρητική ματιά» στα πέρατα του κόσμου» στο πάρκο Θερβάντες.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και ο Δήμος Ναυπακτίας.
Όσες και όσοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση, απόλαυσαν ένα πραγματικό αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ποια ήταν τα αναρίθμητα ταξίδια που έκανε και ποιους πολιτισμούς γνώρισε από πολύ κοντά, ποια ήταν η δική του σκέψη και ποιές οι βασικές ιδέες που κυριαρχούν στα έργα του.
Στη συνέχεια, αναφορά έγινε στη φιλοσοφία της γλώσσας του, καθώς επίσης σημείο εστίασης υπήρξε στο αφιέρωμα, η φιλοσοφική και πολιτική θεώρηση του μυθιστορήματος »Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»!
Πέρα από τις καταπληκτικές αφηγήσεις των φιλολόγων της πόλης μας, όπως αυτές του Κ. Δημόπουλου, της Μ. Δρογγίτη, της Β. Θεοδωροπούλου, καθώς και των υπόλοιπων συναδέλφων τους που συμμετείχαν, ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου η οποία ερμήνευσε κάποια μουσικά αποσπάσματα από σκηνές του έργου «Suite Ballet ΖΟΡΜΠΑΣ» του Μίκη Θεοδωράκη.
Την όμορφη αυτή εκδήλωση συμπλήρωσαν η Ζιζή Κορκοτζέλου στο πιάνο, ο μαέστρος Todor Kabakchieν και οι χορευτές Π. Κερασιάς και Γ. Σίνης της πολιτιστικής σχολής «ΤεχνουργείοΝ».

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου