Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
Tο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 

Σας προτείνουμε...

Δευτέρα 30/6/2014
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ του ΣΟΦΟΚΛΗ
 σε σκηνοθεσία ΚΩΝ/ΝΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ
 και μουσική επιμέλεια ΘΕΟΔΩΡΗ ΑΜΠΑΖΗ
Παίζουν : ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ και ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ 
 21.30 @ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
Συνάντηση ξεχωριστών προσωπικοτήτων του ελληνικού θεάτρου: o Kώστας Φιλίππογλου −σκηνοθέτης με έντονη παρουσία τελευταία στις αθηναϊκές σκηνές και ηθοποιός παλαιότερα στο φημισμένο Τhéâtre de Complicité− ανεβάζει τον Φιλοκτήτη (409 π.Χ.), με πρωταγωνιστές τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη τον Αιμίλιο Χειλάκη και άλλους σημαντικούς συντελεστές.
Εγκαταλελειμμένος από τους συντρόφους του στη Λήμνο, ο Φιλοκτήτης έρχεται αντιμέτωπος μαζί τους δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή για να κατακτήσουν την Τροία. Μια τραγωδία για τον ανθρώπινο πόνο και την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής, την προσωπική τιμή και το καθήκον.
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ-Aρτivities 
 

Ακόμη...


τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ  στο Αρχαίο θέατρο Μακύνειας

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος" του Διονυσίου Σολωμού

σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

 «Και μου ήρθε στο νου μου, περσότερο από όλους αυτούς, η γυναίκα της Ζάκυθος, η οποία πολεμάει να βλάφτει τους άλλους με τη γλώσσα και με τα έργατα, και ήταν έχθρισσα θανάσιμη του έθνους».


 Άνοιγμα στα «άδεια κοχύλια» των αρχαίων θεάτρων εγκαινιάζει φέτος το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ. Η Γυναίκα της Ζάκυθος, του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Όλια Λαζαρίδου – μια παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι στο Φεστιβάλ Αθηνών – θα μεταφέρει τον λόγο του εθνικού μας ποιητή σε τριάντα αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Το κείμενο της παράστασης στηρίχθηκε στην εκδοτική πρόταση του Δημήτρη Δημηρούλη «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», εκδ. Μεταίχμιο, 2008. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου