Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
Tο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι Σουλιώτες της Ναυπάκτου

 
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για τον εορτασμό της 186ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου, την Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015, στην  Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της πόλης μας, πρώτη έλαβε χώρα  η εσπερίδα με τίτλο  «Οι Σουλιώτες της Ναυπάκτου και το Διαχρονικό Ήθος του  πρωτοκαπετάνιου Μάρκου Μπότσαρη», το συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας. 
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ναυπακτίας, κα Μαρία Δρογγίτη, εισηγήθηκε με σχετική ομιλία της το θέμα "Οι Σουλιώτες της Ναυπάκτου".  Ακολούθως ο κ. Παναγιώτης Μανιώτης,  φιλόλογος, παρουσίασε  ιστορική μελέτη υπό τον τίτλο "Σουλιώτες και Εθνεγερσία" και ο κ. Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος- συγγραφέας, την εισήγησή του με θέμα: "Το διαχρονικό ήθος του Μάρκου Μπότσαρη".
Ποιήματα  για τους Σουλιώτες απήγγειλε ο ηθοποιός Δ. Σιούντας, ενώ ο Χρήστος Ζώτος,
δεξιοτέχνης του στεριανού λαούτου, ερμήνευσε το κλέφτικο δημοτικό τραγούδι: "Ο Θρήνος για τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη".
Αποσπάσματα από την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:



Ο Σ.ΦΙ.Ν. με χαρά θα δημοσιεύσει στο παρόν ιστολόγιο τις περισσότερες από τις ομιλίες των εισηγητών σε αυτές τις εκδηλώσεις. Εν αναμονή, λοιπόν...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου