Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
Tο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα

Από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων 



Ξεκινούν πάλι από αρχές Σεπτέμβρη
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων προσφέρει όλο το χρόνο τη δυνατότητα συμμετοχής σε μερικά από τα πιο σημαντικά και πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα της χώρας. Κάτωθι παρατίθενται αναλυτικά:
Κυριακάτικες ξεναγήσεις στη Βουλή των Ελλήνων Ενημέρωση για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Ξενάγηση στο κτίριο και στην έκθεση για το Χαρίλαο Τρικούπη. Κάθε Κυριακή στις 12:00. Διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 210 3692429 και 210 3692106.
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων Ενημέρωση για το κτίριο και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής. Ξενάγηση στο κτίριο και στην έκθεση για το Χαρίλαο Τρικούπη. Παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής ή ξενάγηση στην αίθουσα της Ολομέλειας. Για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Όλο το σχολικό έτος, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο http://foundation.parliament.gr/
Εργαστήρι Δημοκρατίας Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις αρχές, τις αξίες και τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Προσομοίωση της ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές. Σύντομη επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας. Για μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού. Καθημερινά όλο το σχολικό έτος, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, τηλεφωνική υποβολή αίτησης.
Η αρχή της δεδηλωμένης-Από τον Τρικούπη στο σήμερα Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καθιέρωση της αρχής της δεδηλωμένης από το Χ. Τρικούπη και για τη σημασία της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Προσομοίωση της ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές κατά τον 19οαιώνα. Παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής. Για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλο το σχολικό έτος, διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, τηλεφωνική υποβολή αίτησης.
Πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών απομακρυσμένων Γυμνασίων Επίσκεψη στη Βουλή και συμμετοχή σε μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Κάθε σχολικό έτος επιλέγονται προς φιλοξενία σχολεία μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής ή μιας ειδικής κατηγορίας.
τηλέφωνα: 210 3692429 & 210 3692106
fax: 210 3692451
e-mail: episkepsis@parliament.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.daysart.gr

(Αναδημοσίευση από την ATHENS voice.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου