Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
Tο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γίνεται καλοκαίρι χωρίς Αριστοφάνη;

Κι όταν μεταφράζει, συνθέτει, σκηνοθετεί και παίζει ο Δ. Σαββόπουλος, τότε η παράσταση  του αριστοφανικού "Πλούτου" γίνεται το γεγονός της θερινής σεζόν.



Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας σας καλεί να συμμετάσχετε στην οργανωμένη επίσκεψη και ακρόαση της παράστασης του "ΠΛΟΥΤΟΥ" στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων, στις 2 Αυγούστου 2013. Η τιμή των εισιτηρίων  με προπώληση μειώνεται στα 10 ευρώ. Δεδομένου ότι η προσφορά των μειωμένων εισιτηρίων είναι περιορισμένη και θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την παράσταση, ο Σ.ΦΙ.Ν. δεν μπορεί να δεσμευτεί για την τελική τιμή των εισιτηρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν αμέσως τα μέλη του Συνδέσμου στα τηλέφωνα που ακολουθούν:

Μαρία Δρογγίτη: 6945512620 / 6976100270 / 26340-22882
Σοφία Μάνιου   : 6973535330 /26340-24970

Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον τυφλό και τιμωρημένο από τον Δία, θεό Πλούτο, που τυφλώθηκε μικρός για να αποφύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του δούλου του, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και όπως σημειώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος «πραγματοποιεί επιτέλους την ανθρώπινη λαχτάρα για έναν γενικευμένο πλούτο. Μόνο που αυτό, ίσως κρύβει πλευρές που μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά εν τέλει».

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνικά – Kοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου